Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Συνάδελφοι ,


Φτώχεια, ανεργία, πλειστηριασμοί, μισθοί ντροπής, διαλυμένο δημόσιο, εντατικοποίηση εργασίας, θανατηφόρα εργατικά, ακρίβεια, καταστολή…….Αυτή η επίθεση στον κόσμο της εργασίας δεν έχει σταματημό. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ το νιώθουν κάθε μέρα στο πετσί τους. Μας θέλουνε σκυφτούς και εξαθλιωμένους, για να παράγουμε και να καταναλώνουμε μόνο για το κέρδος τους .

Οι τεράστιες αυξήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης, του ρεύματος, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και όλων των βασικών ειδών για την επιβίωσή μας, η κατάρρευση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, και της παιδείας, είναι το παρόν και το μέλλον που μας επιβάλλουν οι αποφάσεις των πλούσιων του τόπου μας σε αγαστή συνεργασία με τις αποφάσεις της Ε.Ε. και όλων των «θεσμών»: της κυβέρνησης, των κομμάτων του συστημικού τόξου και των φασιστών που τελευταία προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Ξέρουν ότι η βίαια επιβολή των επιλογών της κυβέρνησης για την πανδημία, μαζί με την άθλια πραγματικότητα που ζούμε και τα νέα μέτρα που επιβάλλουν για να ξεπεράσουν την κρίση της πανδημίας, είναι ικανά να φέρουν μια έκρηξη στην κοινωνία, η οποία μπορεί να τους γκρεμίσει. Για αυτό έχουν ψηφίσει τον νόμο Χατζηδάκη, ο οποίος έρχεται για να πνίξει κάθε φωνή διεκδίκησης από τους εργαζομένους. Φοβούνται και το τελευταίο σωματείο, φοβούνται και την παραμικρή φωνή αντίστασης και γιαυτό πρέπει να την καθυποτάξουν.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση πρέπει να προβάλουμε ένα συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, το οποίο θα λειτουργεί με όρους σύγκρουσης και διεκδίκησης. Να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα των μισθών των συντάξεων, να έχουμε νοσοκομεία, σχολεία, να έχει η ζωή μας αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς αναδεικνύεται με δραματικό τρόπο, ότι ο “συνδικαλισμός που γνωρίζουμε” ενσωματώθηκε, ηττήθηκε, εκφυλίστηκε. Κυριαρχεί σε αυτόν η γραμμή της συνδιαλλαγής με τον αντίπαλο.

Όμως, δεν ηττήθηκε η ιδέα και η ανάγκη οι εργαζόμενοι να ενώνονται και να παλεύουν για τα συμφέροντα τους! Αυτό το συνδικαλισμό, αυτά τα σωματεία τα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και όπλα στα χέρια των εργαζομένων, χρειάζεται να συγκροτήσουμε “από την αρχή”.


Εμείς ως άλλη ρΟ.Τ.Α. συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές με την δέσμευση :

  • να πολεμήσουμε κάθε προσπάθεια να έρθουν στα υπηρεσιακά συμβούλια, εντολές για απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις

  • Να μην λειτουργούμε ΄΄κομματικά΄΄ ή ΄΄με τους δικούς μας΄΄.

  • να βγάζουμε στον αέρα ό,τι ρουσφέτι προσπαθήσουν να περάσουν. Να ξεσκεπάζουμε τις μεθοδεύσεις τους.


Λύση είμαστε εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με τις συλλογικές μας διαδικασίες, με την αλληλεγγύη, με τον αγώνα μας, με την ουσιαστική συλλογική και αμεσοδημοκρατική λειτουργία μας , στην οποία πρέπει να πιστέψουμε και να της δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο. Λύση είναι ο συντονισμός με τους εργαζόμενους του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, για έναν παρατεταμένο αγώνα ανατροπής.


Με αυτές τις σκέψεις παρεμβαίνουμε και στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων αυτήν την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και ζητάμε την στήριξή σας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΜΟΝΙΜΟΙ

ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΔΗΜΟΣ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ
ΣΟΦΑΔΩΝ
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ
ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
ΤΣΙΛΙΑΚΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΟΦΑΔΩΝ
ΦΟΥΚΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ


ΑΟΡΙΣΤΟΥ (ΙΔ.Α.Χ.)

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΔΗΜΟΣ

ΔΡΑΣΛΙΑΚΗ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ (ΛΙΝΑ)

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΦΩΤΕΙΝΗ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΑΥΛΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ

ΣΥΛΒΙΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

                                                                                                              άλλη ρΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου