Δευτέρα 29 Απριλίου 2019



Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι - Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά !

Στην χώρα μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει ότι τα μνημόνια «τέλειωσαν», ενώ αντίθετα έχει συμφωνήσει σε μόνιμο μνημόνιο, με μισθούς φτώχειας και περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων, για την σωτηρία του ευρώ και της ΕΕ.

Παρά τις τυμπανοκρουσίες έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους, με μισθούς φιλοδώρημα - χωρίς δικαιώματα,  με «ωφελούμενους», με 12ωρα-14ωρα συνεχούς δουλειάς, με κατάργηση ακόμα και της Κυριακάτικης αργίας, με δεκάδες εργατικά ατυχήματα. Ολοκληρώνουν την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υποδομών, την εμπορευματοποίηση των πάντων, με τους πλούσιους να αρπάζουν κάθε πηγή κοινωνικού πλούτου.

Τα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κλπ, τα ΜΜΕ και το κεφάλαιο θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και το μόνο που έχουμε να διαλέξουμε είναι τον διαχειριστή, αυτής της πολιτικής. Όλοι τους, μαζί με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, αποτελούν τους πιστούς υπηρέτες του κεφαλαίου, των μνημονίων, της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσδένει όλο και περισσότερο την χώρα στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ έχει αποφασίσει νέο πρόγραμμα γιγάντιων εξοπλισμών και στρατιωτικών εμπλοκών στα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο.

Απέναντι στη νέα επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης που θα ονομάσουν “ανάπτυξη”, “επενδύσεις” και “παραγωγική ανασυγκρότηση”, οι εργαζόμενοι  πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση.
Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός

Η νοθεία και η πρωτοφανής σαπίλα που ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή το συνέδριο της ΓΣΕΕ αποκαλύπτουν την πορεία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Όλα αυτά είναι το λογικό επακόλουθο της πλήρους συνθηκολόγησης του υποταγμένου συνδικαλισμού.

Είναι αποτέλεσμα της γραμμής του κοινωνικού εταιρισμού και της «κοινωνικής συμμαχίας» όπου η ΑΔΕΔΥ μαζί με την ΓΣΕΕ μας καλούσε να απεργήσουμε για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και τις φοροελαφρύνσεις των βιομηχάνων.

Απάντηση στον εκφυλισμό, μπορούν να δώσουν μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οργανώνοντας πραγματικούς αγώνες, απεργίες και μάχες, για το συμφέρον της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη
Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!


Ø     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στους «ωφελούμενους» του ΟΑΕΔ,  τα voucher και τα προγράμματα .
Ø     Δουλειά με δικαιώματα! Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τώρα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια! Ίδια  αμοιβή για ίδια εργασία. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
Ø     Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Σκουπίδια, Ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, υποδομές στα χέρια της κοινωνίας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.
Ø     Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα, που θέλει να παλέψει για να ανατραπεί η βάρβαρη επίθεση, να πορευτούμε μαζί σε κοινή παρέμβαση την ημέρα της Πρωτομαγιάς, προσπερνώντας τη γραφειοκρατία του κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ.
Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας, στις 11:00 π.μ. –Μπροστά από την Alfa Bank

                                                                                                            αλλη ρΟ.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου