Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018


Ενημέρωση από το τελευταίο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Καρδίτσας

ΕΛΕΙΠΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΑΣ

  1. Αντικατάσταση του παραιτηθέντος γραμματέα του συλλόγου .
Μετά την ψηφοφορία στην έλλειπαν τα μέλη της ΔΑΣ προέκυψαν οι παρακάτω αλλαγές στην σύνθεση :

ΜΠΕΛΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΛΥΖΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΨΟΥΝΟΥ ΕΦΟΡΟΣ

Η ψηφοφορία έγινε με πλειοψηφία 6 θετικά και 1 παρόν.

  1. Απεργία ΒΑΕ από την ΑΔΕΔΥ και τις ομοσπονδίες. Μετά από πρόταση δική μου αποφασίσαμε για κοινό συντονισμό με την ΠΕΟΔΗΝ (νοσοκομεία). Συνάντηση στο εργατικό κέντρο και ομιλία και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις και παρέμβαση στην πόλη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΗΤΑΝΕ ΑΜΕΛΗΤΕΑ.
  2. Χρηματική ΕΙΣΦΟΡΑ (200€) για την μικρή ΝΑΤΑΛΙΑ , έπειτα από πρόταση της ομοσπονδίας συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Ομόφωνα
  3. Στήριξη στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για την μετάβαση στην Αθήνα για την απεργιακή τους συγκέντρωση 100€. ΘΕΤΙΚΗ ομόφωνα.
Πρόταση της άλλη ρΟΤΑ , να βρεθούμε τα 2 σωματεία, με τους εργαζόμενους του προγράμματος μετά την απεργιακή συγκέντρωση , διότι η εμπειρία των εργαζομένων στους ΟΤΑ με τους παρατασιούχους ήτανε οδυνηρή και πρόσφατη. Έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Συλλόγου. Περιμένουμε την υλοποίηση της.

Τα παρακάτω θέματα τεθήκανε από την άλλη ρΟΤΑ
  1. Συνάντηση όλων των υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων της Καρδίτσας, ενόψει των σοβαρών προβλημάτων που έρχονται με την εφαρμογή του Κλεισθένη καθώς και το ζήτημα των ευθυνών που θα αποδίδονται πλέον,  ιδιαίτερα στους εργαζομένους των οικονομικών υπηρεσιών. Μετά από επικοινωνία της παράταξής μας με όλες τις οικονομικές υπηρεσιών των δήμων  ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ 2η ΚΛΗΣΗΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

  1. Πρόταση για στήριξη της Ζωής Πετροπούλου , συναδέλφου από τον δήμο Τρυφιλλίας, η οποία διώκεται από την Δημοτική Αρχή για αποκάλυψε παρανομίες της ως προϊσταμένη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.  ΔΕΚΤΟ ΟΜΟΦΩΝΑ….ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΕ ΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ

  1. Παλαιότερο θέμα με εργαζόμενο του Δήμου Καρδίτσας ο οποίος ζήτησε της στήριξη από το σωματείο γιατί θεώρησε ότι υπάρχει δυσμενής  μεταχείριση από την διοίκηση του Δήμου. Ρωτήσαμε εάν υλοποιήθηκε παλαιότερη απόφαση του ΔΣ για το θέμα,  για ενημέρωση του εργαζομένου.  Καταγγείλαμε τον πρόεδρο του σωματείου ο οποίος κατά την  επίσκεψη μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στην Καρδίτσα, προφορικά πρότεινε στον εργαζόμενο να  πάει στα δικαστήρια τον Δήμαρχο εάν έχει πρόβλημα στην υπηρεσία.  Ο πρόεδρος επέμεινε στην παλαιότερη θέση του ότι εάν ο εργαζόμενος έχει πρόβλημα να απευθυνθεί γραπτά στο σωματείο.

  1. Παλαιότερο θέμα για την επέκταση των ΒΑΕ σε ομάδα εργαζομένων του αμαξοστασίου του Δήμου Καρδίτσας λόγω συνθηκών υγιεινής του χώρου συνολικότερα . Καμία εξέλιξη και δεν έχει απαντήσει για το θέμα ούτε η δημοτική αρχή του Δήμου Καρδίτσας στην οποία έχει κοινοποιηθεί το αίτημα.

  1. Μεταφορά στο σωματείο σοβαρού ζητήματος καθαριότητας χώρου εργασίας στο αμαξοστάσιο Καρδίτσας, το οποίο έθεσε εργαζόμενος. Δέσμευση ότι θα διερευνηθεί το θέμα και εάν υπάρχει ζήτημα το σωματείο θα παρέμβει

  1. Τελευταίο το θέμα των τροποποιήσεων των ΟΕΥ Δήμου Καρδίτσας και ΔΟΠΑΚ και Δήμου Αργιθέας.  Αφού κάναμε ενημέρωση στα μέλη του ΔΣ για την προσπάθεια των δημοτικών αρχών για τις τροποποιήσεις ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ. ΕΓΙΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για το θέμα της καταγγελίας.


Για την ανταπόκριση
Καμινιώτης Παναγιώτης
Μέλος της άλλη ρΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου